Skip to content

Rotfruktslasagne

08 januari 2013

Rotfruktslasagne 4 port 225°

8-10 lasagneplattor (ev äggfria)
½ dl riven västerbottenost

Rotsaksröra:
1 gul lök
150 g vardera av morot, kålrot, rotselleri och jordärtskockor (eller de rotfrukter du gillar (rödbetor är gott!)
2 vitlöksklyftor
½ röd chilipeppar
500 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 ½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Vit sås:
6 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 dl riven västerbottenost

Skala, hacka och fräs löken glansig. Skala och riv rotsakerna och låt fräsa med löken. Tillsätt vitlök, finhackad chili, krossade tomater, tomatpuré och kryddor. Låt puttra under lock 10-15 minuter.

Sås: Vispa ihop mjölk och mjöl. Koka under omrörning i några minuter. Rör ned salt och ost.

Varva i en ugnssäker, smord form rotsaksröra/lasagne/ostsås i fyra lager med ett ordentligt såslager överst. Strö över ½ dl västerbotten och gratinera i 225 grader, nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med en stor sallad!

Tack till Johanna för receptet!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: